O nás
O nás - Práce v nové restauraci Alma na Praze 1
Chceš nám pomoct budovat podnik, jaký jsme si v Praze vždycky přáli mít, místo, které se stane opravdovým gastronomickým i kulturním srdcem čtvrti za Národním divadlem?
Srdce Almy tepe ve velkoryse pojaté restauraci s koktejlovým barem a otevřenou kuchyní, ve které si naši šéfkuchaři Petr Židek a Michal Daněk hrají s ohněm, fermentací i surovinami nasbíranými nejen u malých farmářů, ale i po českých lesích a loukách ve spolupráci s Tomášem Reisingerem. Alma je taky kavárna s výběrovou kávou a domácím pečivem a brzo i natural wine bar ve vnitrobloku. Máme vlastní box na staření masa, fermentační laboratoř a eventové prostory v historickém sklepení... V Almě to prostě žije, od první ranní kávy do poslední skleničky na dobrou noc.
Máme skvělé a stabilní zázemí (za Almou stojí lidé ze sítě podniků KRO Kitchen a přilehlého hotelu Cube), spoustu zkušeností a ambice posunout se ještě mnohem dál. Abychom je naplnili, sháníme nové členy našeho týmu – lidi, kteří stejně jako my milují dobrou gastronomii a chtějí, aby se u nás nejen hosté, ale i celý tým cítili jako doma.
Od kolegů a kolegyň očekáváme opravdový zájem o práci a chuť dělat věci pořádně; odměnou je maximálně férové ohodnocení i přístup k zaměstnancům. Jsme otevření, vycházíme si vstříc, rozvíjíme nápady i talent našich lidí. Společná personálka, placená dovolená a další benefity jsou samozřejmost; víme, že poskytnout hostům tu nejlepší péči může jen personál, který je sám dobře opečován.
Náplň práce / Co dělá kuchař v Almě
- Loupání vajec natvrdo a vykosťování ryb nejsou zrovna zábavné činnosti, proto se u nás na jednotlivých sekcích točíme
- Díky otevřené kuchyni si zážitky leckdy odnáší nejen host, ale i kuchař.
- Vaříme moderně s úctou k technikám i surovinám, které nám čerstvé vozí naši lokální farmáři nebo si je sami nasbíráme
- Používáme netradiční postupy a techniky přípravy pokrmů, hrajeme si s ohněm i fermentací
- Menu vymýšlí naši dva šéfkuchaři, ale detaily a chutě ladí celý tým dohromady
Co očekáváme / Vlastnosti skvělého kuchaře
- Francouzštinu po tobě nechceme, ale víš co znamená “Mise en place”?
- Uspořádaná pracovní plocha, včasný příchod do práce a dokonale nabroušené nože jsou pro tebe samozřejmostí
- Neustálé běhání do skladu a lednice je pěkná otrava, proto šetříš kroky a minuty navíc díky připravenému kuchyňskému náčiní, miskám a surovinám na dosah ruky
- Na pořádek v kuchyni jsi pes a průběžně si uklízíš pracovní plochu
- Bereš ohled na druhé, společné vybavení vracíš na původní místo, nebojíš se přiznat, že jste něco rozbil a upozorníš ostatní, když se něco ztratí, opotřebuje anebo dojde.
- Jakmile dorazí do kuchyně první objednávka, přepneš do modu vysoké soustředěnosti a zaměříš pozornost na vaření, dokončení, servírování a výdej pokrmů
- Umíš držet jazyk za zuby, když je třeba? Při servisu razíme heslo “Víc poslouchej, méně mluv!” Cenzurou prochází i kuchařská mluva, hosté můžou vidět všechno, ale slyšet všechno rozhodně nemusí.
- Chováš se k ostatním tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě. Pro neuctivé a povýšené kuchaře u nás nemáme místo.
Co Vám můžeme nabídnout / Na co se můžeš v Almě těšit
- Máme skvělé a stabilní zázemí – za Almou stojí lidé ze sítě podniků KRO Kitchen
- Vše u nás voní novotou, prostory jsou kompletně moderně zrekonstruované, ale dlouhá historie našeho domu na tebe dýchne v barokním sklepení, kde budeme pořádat nejrůznější kulturní i privátní akce
- Nechceme, abys vyhořel/a, takže máme kratší pracovní týden: pracuješ 3,5 dne
- Restaurace je zavřená od 15:00 do 17:00, takže máš prostor si odpočinout, v klidu si užít personálku i připravit si plac na večerní servis
- Směny na další měsíc plánujeme společně a znáš je vždy nejpozději 20. dne měsíce předchozího
- Dovolenou si užiješ 4 týdny bez nutnosti nahrazování
- Tvoříme kolektiv, ve kterém se sdílí něco víc než jenom dýška – dobrá atmosféra, otevřenost a férovost v týmu je pro nás zásadní
- Chceme, aby lidé v Almě pracovali rádi a ideálně dlouhá léta – i proto posloucháme a podporujeme tvoje nápady
- Chceš se posouvat, nebo radši spokojeně zůstáváš na svém písečku? S obojím jsme v pohodě a pro obojí máme v rámci našich podniků prostor
- Když jsi v práci na směně, o jídlo se postaráme. Strava a nealko z vlastní produkce je v Almě zcela zdarma
- Když máš volno a budeš chtít zajít na skleničku, jídlo nebo pro čerstvý chleba k snídani, můžeš uplatnit zaměstnaneckou kartu s až 50% slevou do všech provozoven ve skupině KRO
- Multisport můžeš mít u nás taky, nejen pro sport, ale i na relax, vstupy na hrady a zámky nebo 2 x 60 minut denně na půjčení Rekola a Nextbike
- Dobít baterky můžeš i na výletech za našimi farmáři a vinaři, nebo třeba při sběru divokých plodů s kolegy z kuchyně
Benefity
- Sickdays
- Kariérní růst
- Firemní akce
- Pružná pracovní doba
- Vzdělávací kurzy
- Slevy na firemní zboží
- Příspěvek na sport
- Příspěvek na volný čas
- Příspěvek na vzdělávání
- Přátelské prostředí
- Závodní stravování
- Občerstvení na pracovišti
- Fitness na pracovišti
- Cyclist-friendly office