Hlavní kuchař / kuchař (m/ž) do školní jídelny Praha 10

Smluvní vztah
Jazykové znalosti
Český jazyk (Pokročilý B2)
Minimální vzdělání
Odborné vyučení bez maturity
Délka prac. poměru
na dobu neurčitou
Kontakt
Simona Jandová, zobrazit tel. číslo

O nás

Naše organizace spravuje v současné době 14 provozoven a zabezpečuje tak na Praze 10 stravování žákům 13 základních škol, 6 mateřských škol, zaměstnancům MČ Praha 10 a dalším subjektům na Praze 10 včetně několika středních a vyšších odborných škol. Denně obsloužíme v průměru 10 000 strávníků, o které se stará 127 našich zaměstnanců.  Naši zaměstnanci v rámci zlepšování kvality stravování a služeb absolvují každoročně školení např. o Bezpečnosti práce,  o Hygienickém minimu nebo o Systému kritických bodů (HACCP) v provozech veřejného stravování.

Na všech provozovnách nabízíme výběr ze dvou hlavních jídel a každá provozovna zajišťuje z řad svých zaměstnanců dozor na jídelně v době výdeje obědů.  Řídíme se metodikou pro výpočet spotřebního koše potravin ve školních jídelnách.  Plnění spotřebního koše striktně dodržujeme, dochází k pravidelným kontrolám ze strany vedení organizace, ale i ze strany Hygienické stanice Praha. Organizace zároveň zaměstnává vlastní nutriční terapeutku, které kontroluje jídelní lístky a provádí ochutnávky stravy. Toto nám umožňuje poskytovat strávníkům dostatečnou výživu podle zdravotnických doporučení.

Naše organizace je držitelem certifikátu ČSN EN ISO 22000:2006 pro stravovací služby a certifikátu ČSN EN ISO 9001:2016.

Náplň práce:

  • Dohotovování jídel, příprava na talíř a výdej.
  • Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků.
  • Výroba jídel studené kuchyně.
  • Výroba technologicky náročnějších teplých jídel nebo specialit studené kuchyně.
  • Stanovování technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků a zajišťování správné gastronomické skladby.
  • Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zařízeních. Výroba jídel s dvojím a vyšším omezením.
  • Organizace práce při výrobě jídel spojené s hmotnou odpovědností, stanovování a provádění technologických postupů a kalkulací při rozsáhlé výrobě širokého sortimentu, stanovování a zajišťování správnosti gastronomické skladby jídel a racionální výživy
  • Sestavení jídelního lístku s vedoucí provozovny (1 týden dopředu).
  • Zástup vedoucí provozovny v neodkladných povinnostech v době její nepřítomnosti.
  • Přejímka surovin do hlavního skladu v případě nepřítomnosti vedoucí provozovny.
  • Pravidelné zvyšování své odborné úrovně.
  • Účast na pomocných a úklidových pracích.
  • Další související práce dle pokynů nadřízeného.

Co od Vás očekáváme:

  • SŠ  vzdělání, nebo výuční list
  • Zkušenosti z oboru a zájem o vaření
  • Znalost technologických postupů a stravovacího provozu
  • Pracovitost a spolehlivost
  • Praxe minimálně 3 roky na podobné pozici 

Co Vám můžeme nabídnout:

  • Pevná pracovní doba  ( PO - PÁ volné víkendy )
  • Čerpání dovolené přes letní prázdniny 
  • 5 týdnů dovolené 
  • Příspěvek na obědy  a možnost odběru dalších obědů za zvýhodněnou cenu 
  • Multisport karta 
  • Pravidelné odměny 
  • Příspěvek na penzijní připojištění
  • Fond kulturních a sociálních potřeb
  • Průběžné vzdělávání v oblasti hyg. předpisů , bezpečnosti potravin , výživy dětí a mláděže.
  • Jistotu a stabilní zázemí 
  • Garance pravidelných odvodů 

Benefity

  • Dovolená navíc
  • Finanční bonusy / prémie
  • 13., případně 14. plat
  • Zaměstnanecké akcie
  • Příspěvek na sport
  • Příspěvek na stravování
  • Příspěvek na spoření / pojištění
  • Přátelské prostředí
  • Závodní stravování

Přečtěte si aktuální články z naší poradny

Pracovní trh 2026: vyšší mzdy, digitalizace a nové povinnosti. Co se mění od ledna a co teprve přijde

Pracovní trh 2026: vyšší mzdy, digitalizace a nové povinnosti. Co se mění od ledna a co teprve přijde

Rok 2026 přináší na český pracovní trh největší balík změn za poslední roky. Zasáhnou stovky tisíc zaměstnanců a desetitisíce firem: minimální a zaručené mzdy, benefity, hlášení pracovních úrazů i nové příspěvky pro rizikové profese. Kdo se připraví už teď, vyhne se chybám v daních, odvodových limitech i zpožděným hlášením.

Přehled otázek a odpovědí na pracovním pohovoru

Přehled otázek a odpovědí na pracovním pohovoru

Pojďme si ukázat, jak probíhá pracovní pohovor s personalistou a manažerem společnosti, kde se ucházíte o zaměstnání. Jak se na jednotlivé pohovory připravit? Jaké mohou padnout otázky a jak na ně odpovědět?

Když po pohovoru nastane ticho a firma se neozývá. Jak se bránit náborovému ghostingu?

Když po pohovoru nastane ticho a firma se neozývá. Jak se bránit náborovému ghostingu?

Možná to znáte. Pošlete životopis, absolvujete pohovor, vše vypadá slibně, dostanete příslib, že se firma brzy ozve, a pak ticho. Dny plynou, schránka zůstává prázdná a vy si kladete otázku: „Co se stalo?“ Tato situace má jméno: ghosting. A bohužel se netýká jen randění, ale i pracovního trhu.

Superdávka 2025: jak podat žádost a jaké jsou podmínky

Superdávka 2025: jak podat žádost a jaké jsou podmínky

Od října 2025 vstoupila v platnost velká změna v českém systému sociální podpory. Ministerstvo práce a sociálních věcí spustilo tzv. superdávku 2025, která sjednocuje čtyři dosavadní dávky – příspěvek na bydlení, doplatek na bydlení, příspěvek na živobytí a přídavek na dítě – do jednoho přehledného balíčku. Díky tomu se zjednodušuje administrativa a lidé už nemusí podávat několik různých žádostí. Navíc se vše dá vyřídit i online přes portál Jenda, což výrazně ušetří čas a fronty na Úřadu práce.