Nenechávejte sebou v práci zametat: 4 věci, na které máte v horku nárok!

Už několik dní vás v práci ubíjí vytrvalé tropické teploty, které jsou příjemné pouze pro ty, kteří nemusí trčet v kanceláři nebo ve fabrice. Jistě máte za to, že jste proti téhle situaci bezmocní. To jste ale na omylu! Povinností zaměstnavatele je zajistit takové podmínky, které umožňují bezpečný výkon práce. Na co tedy máte nárok?


zdroj: work.chron.com

V nejlepším případě můžete dopadnout tak, že vám šéf umožní mít home office, práci z domu. Nebo je tu možnost využití klasických, ze zákona povinných, „benefitů“, které také pomohou k přežití ve vedru v práci. Zaměstnavatel by měl při vysokých teplotách zajistit dostatek tekutin a může například zkrátit nebo posunout pracovní dobu. Asi tomu nebudete věřit, ale existují i taková zaměstnání, kde mají povolenou konzumaci piva!

Značnou roli ve vašich nárocích hraje rozdíl mezi zaměstnáním v kanceláři a ve výrobě, jejichž náplň a náročnost je zcela protichůdná. Dosáhne-li teplota v provozním prostředí 32 °C, pracovní režim se musí upravit. Pokud se jedná o administrativní činnosti, k úpravě pracovního režimu může dojít pouze tehdy, vyšplhá-li se teplota na pracovišti na více než 36°C.

Změna směny

Jak se tedy s horkem vypořádat? Zaměstnavatel by mohl zavést například častější a plánované přestávky. Další možností může být úprava pracovní doby. Rozhodně je při tropických teplotách rozumnější začít a končit s prací dříve, než začne být na pracovišti největší horko.

Nápoje

Při venkovních třicítkách by se mělo dbát na to, aby se zaměstnancům obstaral dostatečný pitný režim, který je opět závislý na tom, jaké práci a zátěži je pracovník vystaven. Zákon hovoří o tzv. „ochranných nápojích“, čímž jsou myšleny nápoje s určitým obsahem minerálů. Ty by měly být dostupné na pracovištích, kde se teplota vyšplhá přes 34°C a nelze horku uniknout. Minimální množství ochranného nápoje za směnu je 1,5l na osobu, při extrémních podmínkách 2,5l na osobu. Například ve sklárnách a hutích je stanovena výjimka ze zákazu požívání alkoholu na pracovišti a zaměstnanci mají povoleno pivo se sníženým obsahem alkoholu. Zaměstnavatelé nejčasteji řeší pitný režim barely na chodbách či takzvanými sodobary, kde mají pracovníci k dispozici pití bez omezení.

Speciální oblečení

V některých případech je možné při letním počasí upravit předepsané oblečení. Například u servírky v restauraci by neměl být problém tolerovat lehčí oděv. Ovšem pracovníci ve speciálních provozech mohou na šortky zapomenout, protože musí nosit speciální ochranné oblečení, které nelze měnit. Tato situace se ale řeší změnou režimu přestávek a výměnou vzduchu na pracovišti.

Klimatizace

Nemáte bohužel právo na to, abyste žádali po zaměstnavateli klimatizaci. Pokud ale na pracovišti je, také to není vždy výhra. Na pracovišti pak panují hádky o nastavení teploty a mohli byste skončit jako chlápci na našem videu. Navíc ten kdo sedí pod klimatizačním průduchem, si zadělává na angínu. Nejlepší je nastavit klimatizaci tak, aby reagovala na vnější tepelné podmínky. Není proto vhodné při venkovních 30°C udržovat vnitřní teplotu například na 22°C. Tím totiž dochází k velkému teplotnímu rozdílu, což pro váš organismus není dobré. Jestliže si nastavíte teplotu tak, aby rozdíl obou teplot nepřekračoval 5 až 6°C, nemělo by to vaše tělo nijak ohrozit.

Publikováno: 14. 8. 2015

Komentáře ke článku

Chcete mít aktuální nabídky práce a brigád ve vaši lokalitě jako první? Vložte váš email:

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním
osobních údajů dle obchodních podmínek.

×